Bağışıklığı kale gibi yapıyor! Kış ayının vazgeçilmezi turşunun 7 faydası
İçerisinde barındırdığı antioksidan özelliği ile birçok kişi tarafından tercih edilen turşular, tezgâhlarda yerini aldı. Mevsim itibariyle salataların yerini alan çeşit çeşit turşular, bağışıklığı güçlendirmesi, metabolizmayı hızlandırması, kan şekerini dengelemesi ve soğuk algınlığına iyi gelmesiyle biliniyor.
Turşu, besleyici ve lezzetli bir gıdadır. Ancak aşırı tüketimi sorunlara neden olabilir. Düzenli olarak turşu yemek, sağlığınıza fayda sağlayabilir. Dengeli bir diyetin bir parçası olarak tüketilmelidir. Sıklıkla tüketilen salatalık, biber, domates gibi turşuların yanı sıra kozalak, bamya, ve patlıcan gibi farklı turşu türleri de vardır. İşte turşunun faydaları.
PROBİYOTİK BAKTERİLER BAKIMINDAN ZENGİN
Turşu, bağırsak sağlığını destekleyen probiyotik bakterilerin kaynağıdır. Sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olabilir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilir.
VİTAMİN BAKIMINDAN ZENGİN
Turşu, fermente edilen sebzelerin içerdiği vitamin ve mineralleri muhafaza eder. Özellikle C vitamini, B vitaminleri ve K vitamini içeriği yüksektir.
ANTİOKSİDAN DEPOSU
Turşu, doğal antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlarına karşı korumada yardımcı olur.
TOKLUK HİSSİNİ ARTTIRIYOR
Turşu, düşük kalorili bir atıştırmalık seçeneği sunar ve aynı zamanda lif içeriği yüksektir. Bu, kilo kontrolüne yardımcı olabilir ve tokluk hissini artırabilir.
TATLI KRİZİNİ AZALTIR
Turşu, tuzlu ve ekşi tadıyla tatlı krizini azaltabilir. Sağlıklı bir alternatif olarak tatlı ihtiyacınızı kontrol altına alabilirsiniz.